top of page
  • Foto van schrijverAlex Malone

Manifesteren werkt niet.

Bijgewerkt op: 29 jun. 2023

Je wordt er zowat mee doodgegooid op Instagram: 'manifesteren'.


Manifesteren is het idee dat je je dromen en doelen kunt realiseren door je gedachten en energie erop te richten. Maar ik moet je teleurstellen: manifesteren zoals het vaak gepresenteerd wordt, werkt niet.


Het is een illusie, een fabeltje dat ons wordt voorgeschoteld als de ultieme oplossing voor al onze problemen. Maar het werkt simpelweg niet. Hier is waarom:


👉🏻 Het is gebaseerd op een verkeerde aanname.

Namelijk dat het universum jou alles zal geven wat je wenst, zolang je er maar genoeg op focust. Maar dat is onzin. Waarom? Omdat jij denkt te weten wat je wenst. In realiteit opent jouw wens niet alleen de positieve kanten van die wens, maar ook alle transformaties die horen bij die realisatie. Zoals sommigen het zeggen:

Het universum is zoals een persoonlijke butler die je op jouw wenken bedient.

Maar besef jij ook hoe krachtig deze "persoonlijke butler" is? Besef je hoe krachtig jij bent door jouw wens het universum in te slingeren? Ken jij het mechanisme achter de kracht van keuze? Snap en beheer jij met welke krachten je werkelijk werkt, wanneer jij manifesteert? Diepe bewustwording, respect en kennis over magische tools zoals manifesteren geven je nog meer mogelijkheden om te creëren! Plus ze zorgen er voor dat je jezelf niet stil zet, want wanneer jij jouw wensen uitspreekt, komen er uitdagingen op jouw pad om die wensen te realiseren. In The Challenge Club leer je uitdagingen te transfomeren naar bruikbare kennis en energie, zodat jij niet alleen je doelen "manifesteert", maar zelf constant blijft groeien!


👉🏻 Ten tweede is manifesteren vaak gericht op materialistische zaken, zoals geld en bezittingen. Maar laten we eerlijk zijn, heb je echt een dure auto, verre reis of een groot huis nodig om je gelukkig te voelen? Wat heb je werkelijk nodig om success te ervaren? Succes en geluk zijn niet afhankelijk van materiële zaken, maar van wat er in je hart en ziel leeft. Hoe kun je de kracht van keuze en manifesteren inzetten om diepe vervulling te vinden? Wanneer jij kiest voor het pad van jouw ziel en van jouw missie, dan zul je ervaren dat al je dromen en wensen daarop volgend uitkomen. Dit is geen magie, dit is kosmische wetenschap.


Wanneer je jezelf houdt aan de regels van de originele creatiestroom dan is jouw creatiekracht vele malen krachtiger als wanneer jij slechts een deel van de waarheid inzet voor jouw eigen doelen en dromen. Begrijp me niet verkeerd: er is geen goed of fout, het is slechts een persoonlijke keuze. Manifesteren is een krachtige tool, ook als je niet precies weet hoe het werkt en je de stappen uitvoert die instagram-coaches aan je verkopen. Maar manifesteren wordt pas écht interessant als je het mechanisme er achter kent, je het kloppend en harmonieus inzet en dit slechts één van de tools is uit een heel scala om impactvol te kunnen creëren.


Klinkt dit interessant? Dan is het tijd voor actie. Deze kennis komt niet tot je door te manifesteren of door een visionboard maken over hoe jij magisch kunt werken met kosmische krachten die beschikbaar voor je zijn. Je hebt training nodig!


Manifesteren is een leuke tool, maar er gaat pas echt een wereld voor je open als jij de keuze maakt om op de originele manier te gaan creëren en de diepe verantwoordelijkheid neemt over jouw creatiekracht. You have to put in the work om dat te bereiken.


‘Work’ is in dit geval een andere manier van werken dan jij tot nu toe altijd gedaan hebt.

Het werk zit in het nemen van verantwoordelijkheid voor onze eigen groei en toekomst.


73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page